Wednesday, April 15, 2015

Premium Diaper cake

Hi. Lama gak tak update apa2 kan? Beberapa minggu ni asyik busy ja hujung minggu. Menyiapkan beberapa tempahan. Kali ni Arissa terima tempahan yang lain daripada biasa. It's premium order from someone.

Dalam beberapa tempahan tu, ada satu yang Arissa paling suka.

Normal routine before we assemble stuff.
Pilih barang dan sesuaikan dengan tema.

She requested guitar as main diaper cake.
So it is the outcome!

This set ada banyak sangat barang. Check it out at ALL DIAPERCAKE tab above to see the stuff. 

We give it to the customer by hand this time. Cash on delivery basis.

Sent! Thank you for the purchase dear. 

Hope you love it!

To oder, kindly whatsapp us at 013 5606 826.

Just tell me the budget and your theme. 
We can make it!

Monday, March 23, 2015

Comel Tak Saya?

Assalamualaikum.

Ada yang jenguk-jenguk laman Arissa? Terima kasih kerana mengunjungi laman kami. Jemputlah tengok koleksi diaper cake kami yang comel-comel ni. 

Secomel baby-baby ni.

Baby Delisha dengan Elmo set. Macam sepakat plak bila Baby Delisha pun pakai baju Elmo.

Set ni pun sampai terus ke tangan baby comel kat bawah ni.

Si muka jambu ni. Tak lama lagi dah boleh main dengan Teddy. ;)

Comel kan baby2 ni. Geram tengok baby taw. Nasib Arissa ada sorang baby habuan untuk melepaskan geram. Nak gomol2.

My 3rd son.

Kami menyediakan perkhidmatan penghantaran diaper cake sekitar Kuala Lumpur. 

Boleh jugak Cash On Delivery di 
1. Mid Valley City
2. Giant Bandar Kinrara
3. Mana2 tempat sekitar KL.

Hubungi kami di 013 5606 826 untuk tempahan.


Thursday, March 19, 2015

Kerusi Cantik

Assalamualaikum. Happy holiday.

Mesti masing-masing p jalan-jalan kan?

Arissa macam biasa, memeƱuhi masa dengan membuat diaper cake.

Akhir-akhir ni, tema kerusi ja Arissa buat. Sebab comel je tengok. Hehe..

Diaper cake ni untuk babyboy.

Ni plak untuk baby girl.

Comel tak? 

Lepas ni Arissa akan buat tema yang lain pulak. 

Coz we serve you a variety of cute diaper cakes.

For orders, whatsapp us at 013 5606 826.

Sunday, March 8, 2015

Diaper cake Creation | Who Will Sit on The Chair?

Hi. Assalamualaikum n good morning.

Happy weekend uolls.

Yesterday I did one diaper cake for newborn baby girl. So as usual, I choosed pink but I did another new creation.

I use diapers, bib, romper, a pair of socks, headband, soft toy and ribbons to complete this set.
Who will sit on this lovely chair?

Owh. Miss Tetty rupanya!

Siap bungkus. Surely it safely arrive coz I will give it by hand today. Can't wait to see u babeh!

If you want to purchase / order, kindly whatsapp us at 013 5606 826.

Cash On Delivery basis also available at a few meeting points :
1. Mid Valley City
2. Giant Bandar Kinrara
3. As recommended by customer (within Klang Valley only)

Have a nice Sunday guys!


Wednesday, February 18, 2015

Fancy Name Tags

Assalamualaikum.

Arissa belum tido ni walaupun semua orang dah terbongkang keletihan.

Mesti ramai yang bercuti sempena cuti umum CNY ni kan?

Eh korang pernah tengok sulam nama untuk tagging? Sebelum ni Arissa tengok, ramai gunakan sebagai nametag je.

Now Arissa nak kongsikan macam mana Arissa gunakan sulam nama yang Arissa panggil fancy names ni sebagai tagging.

Semua kepunyaan milik Adam, Arissa tagkan. 

1. Di baju sekolah pagi dan sekolah agama.
2. Di kasut sekolah.
3. Di beg sekolah
4. Di tuala jugak. Sebab selalu tertukar dengan tuala Adam and Azfar. 

Ada beberapa kisah yang menyebabkan aku buat tagging semua benda. 

Hari tu, masa hari pertama Adam di sekolah agama, dia mencari-cari kasut di rak. Lama jugak cari.. tak jumpa. Hampir putus asa tunggu. Dah ramai budak2 balik dan kasut pun berkurangan, baru dapat jumpa kasut Adam. Rupanya letak kat rak lain. Bila dah letak tag ni, warna merah lagi, senang ja nak cari kasut Adam. 

Then, masa hari lain, Arissa amik Adam kat sekolah pagi, ada sorang budak cina heret beg Adam. Arissa pun heran kenapa dia tarik beg tu. Bila ditanya, katanya tu beg dia. Bila aku check barang2 dalam tu, ternyata itu beg Adam. Haha. Ni dah kes keliru ni. Terus aku tagkan dia lepas tu. 

Sekarang memang dah tak risau hilang atau tertukar barang.

Our Fancy Names

Kalau korang berminat nak tempah fancy names ni, email Arissa kat diapercakesbyarissa@gmail.com.

Atau Whatsapp je 013-5606826.

K, good nite!